Worden wie je werkelijk bent

- Homepage - - Counselling - - Kindercoach - - Faalangst - - Jongerencoach - - Coaching - - Mentorschap - - Rouw- en verliesbegeleiding - - Stervensbegeleiding - - Achtergrondinformatie - - contact - - Gastenboek -

 

Ben jij tussen de 12 en 26 jaar oud?

 

Het dagelijkse leven is niet altijd makkelijk, je hebt veel om over na te denken en er worden veel eisen aan je gesteld. Je moet voldoen aan de normen en waarden van je ouders, er zijn de regels van school of je werkgever, je moet rekening houden met de meningen van je vrienden, collega's of klasgenoten en dan zijn er de verlangens die je zelf koestert als het gaat over "wat wil ik nou eigenlijk", "wie ben ik zelf, zonder al die mensen die iets van me willen of waar ik iets van moet vinden".

 De keuzes die je moet maken in deze periode van je leven, zijn belangrijker dan je wil. Onderwerpen als studie, sex, beroepskeuze, relaties, familieband maar ook het achter je laten van je kindertijd en de dingen die daarbij horen; doen zich voor. Er wordt van je verwacht dat je je volwassen en verantwoordelijk gedraagt, maar daarnaast krijg je niet de ruimte om je eigen pad te volgen.

Ook gepest worden om je uiterlijk, je achtergrond, je hobby's, je anderszijn, je kledingstijl, je gedrag kan een grote invloed hebben op hoe je in het leven staat. Wist je dat meer dan 120.000 kinderen te maken hebben met gepest worden? Wist je ook dat wat anderen jou in het verleden hebben aangedaan bepalend kan zijn voor hoe jij de rest van je leven invult?

De belangrijkste problemen die je onder ogen ziet, kunnen niet altijd worden opgelost door je ouders of door je leraren. Die problemen begrijp je namelijk zelf niet altijd helemaal. Soms wil je ook gewoon vragen kunnen stellen zonder dat er consequenties aan verbonden zijn, of wil je met iemand praten die je wil helpen ontdekken wat jij nodig hebt, wat jij zelf eigenlijk belangrijk vindt. Een vertrouwenspersoon, waar je af en toe vragen aan kan stellen, maar vooral iemand die jou helpt je eigen antwoorden te vinden.

Gevoelens van eenzaamheid, onbegrip, onzekerheid en ook je woede, je boosheid, je verdriet. Alles is bespreekbaar en komt aan bod. Waar wordt jij blij van? Wat maakt jou tot wie je bent en....is dat waar en hoe je wil zijn? Door coaching gaan we vervolgens samen aan het werk, jij vooral!

 Faalangst is de angst om niet goed genoeg te zijn. Om steeds weer op de momenten dat het er toe doet, overspoeld te worden door enorme twijfel, blackouts, anstaanvallen. De prestatiedruk die je ervaart maakt je boos, verdrietig, misselijk, gefrustreerd en bang.

Samen zullen we gaan ontdekken wat er anders kan of zelfs moet. Hoe dat er dan uit zal zien. En dat kan confronterend zijn, maar ook een hele grote opluchting. 

 

Laat je ouders contact met me opnemen voor een afspraak, of bel me zelf om te kijken naar een mogelijkheid om jou te helpen.